ຂັ້ນຕອນ: ການນໍາເຂົ້າ ອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
ການນໍາເຂົ້າອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ ເຂົ້າມາ ສປປ ລາວ, ທ່ານຈຳເປັນຕ້ອງໄດ້ຮັບໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າຈາກກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. ທ່ານຕ້ອງສະແດງໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າພ້ອມກັບເອກະສານອື່ນໆຢູ່ຊາຍແດນ. ການບໍ່ເຮັດແນວນັ້ນອາດຈະເຮັດໃຫ້ການປະຕິເສດຫຼືການຍຶດສິນຄ້າຂອງທ່ານ.
-
ຂັ້ນຕອນທີ 1
ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ (ກະຊວງ ອຄ)
- ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
- ສົ່ງໃບສະໝັກໃຫ້ກົມທະບຽນວິສາຫະກິດ, ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ.
- ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ໃບຢັ້ງຢືນການລົງທະບຽນທຸລະກິດຈະອອກໃຫ້ພໍ່ຄ້າທີ່ມີ TIN
- ລົງທະບຽນ TIN ກັບກົມສ່ວຍສາອາກອນ, ກະຊວງການເງິນ.
- ໝາຍເຫດ: ໃນອະນາຄົດອັນໃກ້ນີ້, ໝາຍເລກທະບຽນວິສາຫະກິດຈະເປັນຕົວເລກດຽວກັນກັບ TIN.
-
ຂັ້ນຕອນທີ 2
ກົມການຄ້າຕ່າງປະເທດ (DFT), ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ
- ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
- ສົ່ງໃບສະໝັກໄປ DIMEX.
- ຫຼັງຈາກນັ້ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຖືກປະເມີນໂດຍ DIMEX.
- ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ພໍ່ຄ້າກາຍເປັນຜູ້ສົ່ງອອກທີ່ລົງທະບຽນ. ຖ້າບໍ່ແມ່ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຖືກປະຕິເສດດ້ວຍເຫດຜົນສໍາລັບການປະຕິເສດ.
-
ຂັ້ນຕອນທີ 3
ກົມອາຫານ ແລະຢາ (FDD), ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ
- ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມປົກກະຕິ, ໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດແມ່ນບໍ່ຈໍາເປັນ. ຫຼັງຈາກໄດ້ຮັບການຈົດທະບຽນທຸລະກິດ, ຜູ້ນໍາເຂົ້າຕ້ອງໄດ້ຮັບການອະນຸຍາດຈາກ FDD.
- ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີຄວາມສ່ຽງ (ເຊັ່ນ: ອາຫານເສີມ, ຜະລິດຕະພັນນົມສໍາລັບເດັກນ້ອຍແລະຜູ້ສູງອາຍຸ), ຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ລົງທະບຽນໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດກັບ FDD ກ່ອນທີ່ຈະນໍາເຂົ້າ.
-
ຂັ້ນຕອນທີ 4
ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ
- ສົ່ງເອກະສານຕໍ່ໄປນີ້ໃຫ້ FDD:
- 1) ໃບສະໝັກຂໍອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າອາຫານ (ເອກະສານຊ້ອນທ້າຍ 2) (1 ສະບັບ);
- 2) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);
- 3) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);
- 4) ການຢັ້ງຢືນຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຈາກປະເທດຜູ້ສົ່ງອອກເຊັ່ນ: ໃບຢັ້ງຢືນການຂາຍຟຣີ, GHP, GMP, HACCP, ISO 22000 ຫຼືໃບຢັ້ງຢືນອື່ນໆຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ, ມີຄວາມຖືກຕ້ອງຢ່າງຫນ້ອຍ 03 ເດືອນ (ເປັນພາສາອັງກິດແລະສະບັບຕົ້ນສະບັບ. , ຖ້າສໍາເນົາແມ່ນຈະປະທັບຕາໂດຍບໍລິສັດນໍາເຂົ້າ) (1 ສໍາເນົາ);
- 5) ໃບຢັ້ງຢືນການຄົ້ນຄວ້າຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານສະບຽງອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ ຫຼື ຫ້ອງວິໄຈທີ່ໄດ້ຮັບການຮັບຮອງຢ່າງເປັນທາງການ, ຢ່າງໜ້ອຍຍັງໃຊ້ໄດ້ກັບຊຸດການຜະລິດ (ເປັນພາສາອັງກິດ ແລະ ສະບັບຕົ້ນສະບັບ, ຖ້າສຳເນົາໃຫ້ບໍລິສັດນຳເຂົ້າ) (2 ສະບັບ. );
- 6) ໃບທະບຽນວິສາຫະກິດ (1 ສະບັບ);
- 7) ປ້າຍ ຫຼື ສະຕິກເກີທີ່ເປັນພາສາລາວ (1 ສະບັບ);
- 8) ຕົວຢ່າງຜະລິດຕະພັນອາຫານ (1 ຕົວຢ່າງຕໍ່ປະເພດ);
- 9) ໃບທະບຽນອາຫານຂອງ ສປປ ລາວ (ຖ້າມີ) (1 ສະບັບ).
- FDD ທົບທວນຄືນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກແລະຮ້ອງຂໍໃຫ້ມີຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ.
- ເກັບກໍາໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າໃນເວລາທີ່ມັນກຽມພ້ອມ.
- ສົ່ງເອກະສານຕໍ່ໄປນີ້ໃຫ້ FDD:
-
ຂັ້ນຕອນທີ 5
ດ່ານພາສີ ສປປ ລາວ ຫຼື ອົງການກວດກາຊາຍແດນ
- ກວດກາຢູ່ຈຸດກວດກາຊາຍແດນ
- ການອະນຸມັດໂດຍ FDD
- ຈ່າຍພາສີພາສີ
- ປ່ອຍສິນຄ້າຈາກພາສີ
ທ່ານຄິດວ່າຂໍ້ມູນນີ້ມີປະໂຫຍດບໍ່?
ກະລຸນາປະກອບຄວາມຄິດເຫັນຂອງທ່ານຂ້າງລຸ່ມນີ້ ແລະຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງເນື້ອຫາຂອງພວກເຮົາ.
ກະລຸນາປະກອບຄວາມຄິດເຫັນຂອງທ່ານຂ້າງລຸ່ມນີ້ ແລະຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງເນື້ອຫາຂອງພວກເຮົາ.