ຂັ້ນຕອນ: ການນໍາເຂົ້າ ອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ

ການນໍາເຂົ້າອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ ເຂົ້າມາ ສປປ ລາວ, ທ່ານຈຳເປັນຕ້ອງໄດ້ຮັບໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າຈາກກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. ທ່ານຕ້ອງສະແດງໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າພ້ອມກັບເອກະສານອື່ນໆຢູ່ຊາຍແດນ. ການບໍ່ເຮັດແນວນັ້ນອາດຈະເຮັດໃຫ້ການປະຕິເສດຫຼືການຍຶດສິນຄ້າຂອງທ່ານ.

  1. ຂັ້ນຕອນທີ 1

    ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ (ກະຊວງ ອຄ)

    • ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
    • ສົ່ງໃບສະໝັກໃຫ້ກົມທະບຽນວິສາຫະກິດ, ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ.
    • ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ໃບຢັ້ງຢືນການລົງທະບຽນທຸລະກິດຈະອອກໃຫ້ພໍ່ຄ້າທີ່ມີ TIN
    • ລົງທະບຽນ TIN ກັບກົມສ່ວຍສາອາກອນ, ກະຊວງການເງິນ.
    • ໝາຍເຫດ: ໃນອະນາຄົດອັນໃກ້ນີ້, ໝາຍເລກທະບຽນວິສາຫະກິດຈະເປັນຕົວເລກດຽວກັນກັບ TIN.

    ເບິ່ງຂັ້ນຕອນ

  2. ຂັ້ນຕອນທີ 2

    ກົມການຄ້າຕ່າງປະເທດ (DFT), ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ

    • ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
    • ສົ່ງໃບສະໝັກໄປ DIMEX.
    • ຫຼັງຈາກນັ້ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຖືກປະເມີນໂດຍ DIMEX.
    • ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ພໍ່ຄ້າກາຍເປັນຜູ້ສົ່ງອອກທີ່ລົງທະບຽນ. ຖ້າບໍ່ແມ່ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຖືກປະຕິເສດດ້ວຍເຫດຜົນສໍາລັບການປະຕິເສດ.

    ເບິ່ງຂັ້ນຕອນ

  3. ຂັ້ນຕອນທີ 3

    ກົມອາຫານ ແລະຢາ (FDD), ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ

    • ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມປົກກະຕິ, ໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດແມ່ນບໍ່ຈໍາເປັນ. ຫຼັງຈາກໄດ້ຮັບການຈົດທະບຽນທຸລະກິດ, ຜູ້ນໍາເຂົ້າຕ້ອງໄດ້ຮັບການອະນຸຍາດຈາກ FDD.
    • ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີຄວາມສ່ຽງ (ເຊັ່ນ: ອາຫານເສີມ, ຜະລິດຕະພັນນົມສໍາລັບເດັກນ້ອຍແລະຜູ້ສູງອາຍຸ), ຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ລົງທະບຽນໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດກັບ FDD ກ່ອນທີ່ຈະນໍາເຂົ້າ.

    ເບິ່ງຂັ້ນຕອນ

  4. ຂັ້ນຕອນທີ 4

    ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ

    • ສົ່ງເອກະສານຕໍ່ໄປນີ້ໃຫ້ FDD:
      • 1) ໃບສະໝັກຂໍອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າອາຫານ (ເອກະສານຊ້ອນທ້າຍ 2) (1 ສະບັບ);
      • 2) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);
      • 3) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);
      • 4) ການຢັ້ງຢືນຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຈາກປະເທດຜູ້ສົ່ງອອກເຊັ່ນ: ໃບຢັ້ງຢືນການຂາຍຟຣີ, GHP, GMP, HACCP, ISO 22000 ຫຼືໃບຢັ້ງຢືນອື່ນໆຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ, ມີຄວາມຖືກຕ້ອງຢ່າງຫນ້ອຍ 03 ເດືອນ (ເປັນພາສາອັງກິດແລະສະບັບຕົ້ນສະບັບ. , ຖ້າສໍາເນົາແມ່ນຈະປະທັບຕາໂດຍບໍລິສັດນໍາເຂົ້າ) (1 ສໍາເນົາ);
      • 5) ໃບຢັ້ງຢືນການຄົ້ນຄວ້າຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານສະບຽງອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ ຫຼື ຫ້ອງວິໄຈທີ່ໄດ້ຮັບການຮັບຮອງຢ່າງເປັນທາງການ, ຢ່າງໜ້ອຍຍັງໃຊ້ໄດ້ກັບຊຸດການຜະລິດ (ເປັນພາສາອັງກິດ ແລະ ສະບັບຕົ້ນສະບັບ, ຖ້າສຳເນົາໃຫ້ບໍລິສັດນຳເຂົ້າ) (2 ສະບັບ. );
      • 6) ໃບທະບຽນວິສາຫະກິດ (1 ສະບັບ);
      • 7) ປ້າຍ ຫຼື ສະຕິກເກີທີ່ເປັນພາສາລາວ (1 ສະບັບ);
      • 8) ຕົວຢ່າງຜະລິດຕະພັນອາຫານ (1 ຕົວຢ່າງຕໍ່ປະເພດ);
      • 9) ໃບທະບຽນອາຫານຂອງ ສປປ ລາວ (ຖ້າມີ) (1 ສະບັບ).
    • FDD ທົບທວນຄືນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກແລະຮ້ອງຂໍໃຫ້ມີຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ.
    • ເກັບກໍາໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າໃນເວລາທີ່ມັນກຽມພ້ອມ.

    ເບິ່ງຂັ້ນຕອນ

  5. ຂັ້ນຕອນທີ 5

    ດ່ານພາສີ ສປປ ລາວ ຫຼື ອົງການກວດກາຊາຍແດນ

    • ກວດກາຢູ່ຈຸດກວດກາຊາຍແດນ
    • ການອະນຸມັດໂດຍ FDD
    • ຈ່າຍພາສີພາສີ
    • ປ່ອຍສິນຄ້າຈາກພາສີ

    ເບິ່ງຂັ້ນຕອນ

ທ່ານຄິດວ່າຂໍ້ມູນນີ້ມີປະໂຫຍດບໍ່?
ກະລຸນາປະກອບຄວາມຄິດເຫັນຂອງທ່ານຂ້າງລຸ່ມນີ້ ແລະຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງເນື້ອຫາຂອງພວກເຮົາ.