ຂັ້ນຕອນ: ການນໍາເຂົ້າ ອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ

ການນໍາເຂົ້າອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ ເຂົ້າມາ ສປປ ລາວ, ທ່ານຈຳເປັນຕ້ອງໄດ້ຮັບໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າຈາກກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. ທ່ານຕ້ອງສະແດງໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າພ້ອມກັບເອກະສານອື່ນໆຢູ່ຊາຍແດນ. ການບໍ່ເຮັດແນວນັ້ນອາດຈະເຮັດໃຫ້ການປະຕິເສດຫຼືການຍຶດສິນຄ້າຂອງທ່ານ.

  1. Step 1

    ການລົງທະບຽນທຸລະກິດ ແລະ TIN

    ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ (ກະຊວງ ອຄ)

    • ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
    • ສົ່ງໃບສະໝັກໃຫ້ກົມທະບຽນວິສາຫະກິດ, ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ.
    • ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ໃບຢັ້ງຢືນການລົງທະບຽນທຸລະກິດຈະອອກໃຫ້ພໍ່ຄ້າທີ່ມີ TIN.
    • ລົງທະບຽນ TIN ກັບກົມສ່ວຍສາອາກອນ, ກະຊວງການເງິນ.

     

  2. Step 2

    ການລົງທະບຽນຜູ້ນໍາເຂົ້າ

    ກົມການຄ້າຕ່າງປະເທດ (DFT), ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ

    • ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
    • ສົ່ງໃບສະໝັກໄປ DFT.
    • ຫຼັງຈາກນັ້ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຖືກປະເມີນໂດຍ DFT.
    • ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ພໍ່ຄ້າກາຍເປັນຜູ້ສົ່ງອອກທີ່ລົງທະບຽນ. ຖ້າບໍ່ແມ່ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຖືກປະຕິເສດດ້ວຍເຫດຜົນສໍາລັບການປະຕິເສດ.

  3. Step 3

    ໃບອະນຸຍາດດໍາເນີນທຸລະກິດ

    ກົມອາຫານ ແລະຢາ (FDD), ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ

    • ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມປົກກະຕິ, ໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດແມ່ນບໍ່ຈໍາເປັນ. ຫຼັງຈາກໄດ້ຮັບການຈົດທະບຽນທຸລະກິດ, ຜູ້ນໍາເຂົ້າຕ້ອງໄດ້ຮັບການອະນຸຍາດຈາກ FDD.
    • ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີຄວາມສ່ຽງ (ເຊັ່ນ: ອາຫານເສີມ, ຜະລິດຕະພັນນົມສໍາລັບເດັກນ້ອຍແລະຜູ້ສູງອາຍຸ), ຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ລົງທະບຽນໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດກັບ FDD ກ່ອນທີ່ຈະນໍາເຂົ້າ.

  4. Step 4

    ໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າ ອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ

    ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ (ກົມ ອຢ), ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ

    1) ໃບສະໝັກຂໍອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າອາຫານ (ເອກະສານຊ້ອນທ້າຍ 2) (1 ສະບັບ);

    2) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);

    3) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);

    4) ການຢັ້ງຢືນຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຈາກປະເທດຜູ້ສົ່ງອອກເຊັ່ນ: ໃບຢັ້ງຢືນການຂາຍຟຣີ, GHP, GMP, HACCP, ISO 22000 ຫຼືໃບຢັ້ງຢືນອື່ນໆຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ, ມີຄວາມຖືກຕ້ອງຢ່າງຫນ້ອຍ 03 ເດືອນ (ເປັນພາສາອັງກິດແລະສະບັບຕົ້ນສະບັບ. , ຖ້າສໍາເນົາແມ່ນຈະປະທັບຕາໂດຍບໍລິສັດນໍາເຂົ້າ) (1 ສໍາເນົາ);

    5) ໃບຢັ້ງຢືນການຄົ້ນຄວ້າຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານສະບຽງອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ ຫຼື ຫ້ອງວິໄຈທີ່ໄດ້ຮັບການຮັບຮອງຢ່າງເປັນທາງການ, ຢ່າງໜ້ອຍຍັງໃຊ້ໄດ້ກັບຊຸດການຜະລິດ (ເປັນພາສາອັງກິດ ແລະ ສະບັບຕົ້ນສະບັບ, ຖ້າສຳເນົາໃຫ້ບໍລິສັດນຳເຂົ້າ) (2 ສະບັບ. );

    6) ໃບທະບຽນວິສາຫະກິດ (1 ສະບັບ);

    7) ປ້າຍ ຫຼື ສະຕິກເກີທີ່ເປັນພາສາລາວ (1 ສະບັບ);

    8) ຕົວຢ່າງຜະລິດຕະພັນອາຫານ (1 ຕົວຢ່າງຕໍ່ປະເພດ);

    9) ໃບທະບຽນອາຫານຂອງ ສປປ ລາວ (ຖ້າມີ) (1 ສະບັບ).

    • ກົມ ອຢ ທົບທວນຄືນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກແລະຮ້ອງຂໍໃຫ້ມີຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ.
    • ເກັບກໍາໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າໃນເວລາທີ່ມັນກຽມພ້ອມ.

  5. Step 5

    ການກວດປ່ອຍສິນຄ້າຢູ່ດ່ານສໍາລັບ ການນໍາເຂົ້າອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ

    ດ່ານພາສີ ສປປ ລາວ ຫຼື ອົງການກວດກາຊາຍແດນ

    • ກວດກາຢູ່ຈຸດກວດກາຊາຍແດນ
    • ການອະນຸມັດໂດຍ ກົມ ອຢ
    • ຈ່າຍພາສີພາສີ
    • ປ່ອຍສິນຄ້າຈາກພາສີ