ຂັ້ນຕອນ: ການນໍາເຂົ້າ ອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
ການນໍາເຂົ້າອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ ເຂົ້າມາ ສປປ ລາວ, ທ່ານຈຳເປັນຕ້ອງໄດ້ຮັບໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າຈາກກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. ທ່ານຕ້ອງສະແດງໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າພ້ອມກັບເອກະສານອື່ນໆຢູ່ຊາຍແດນ. ການບໍ່ເຮັດແນວນັ້ນອາດຈະເຮັດໃຫ້ການປະຕິເສດຫຼືການຍຶດສິນຄ້າຂອງທ່ານ.
-
Step 1
ການລົງທະບຽນທຸລະກິດ ແລະ TINກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ (ກະຊວງ ອຄ)
- ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
- ສົ່ງໃບສະໝັກໃຫ້ກົມທະບຽນວິສາຫະກິດ, ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ.
- ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ໃບຢັ້ງຢືນການລົງທະບຽນທຸລະກິດຈະອອກໃຫ້ພໍ່ຄ້າທີ່ມີ TIN.
- ລົງທະບຽນ TIN ກັບກົມສ່ວຍສາອາກອນ, ກະຊວງການເງິນ.
-
Step 2
ການລົງທະບຽນຜູ້ນໍາເຂົ້າກົມການຄ້າຕ່າງປະເທດ (DFT), ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ
- ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
- ສົ່ງໃບສະໝັກໄປ DFT.
- ຫຼັງຈາກນັ້ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຖືກປະເມີນໂດຍ DFT.
- ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ພໍ່ຄ້າກາຍເປັນຜູ້ສົ່ງອອກທີ່ລົງທະບຽນ. ຖ້າບໍ່ແມ່ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຖືກປະຕິເສດດ້ວຍເຫດຜົນສໍາລັບການປະຕິເສດ.
-
Step 3
ໃບອະນຸຍາດດໍາເນີນທຸລະກິດກົມອາຫານ ແລະຢາ (FDD), ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ
- ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມປົກກະຕິ, ໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດແມ່ນບໍ່ຈໍາເປັນ. ຫຼັງຈາກໄດ້ຮັບການຈົດທະບຽນທຸລະກິດ, ຜູ້ນໍາເຂົ້າຕ້ອງໄດ້ຮັບການອະນຸຍາດຈາກ FDD.
- ສໍາລັບອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີຄວາມສ່ຽງ (ເຊັ່ນ: ອາຫານເສີມ, ຜະລິດຕະພັນນົມສໍາລັບເດັກນ້ອຍແລະຜູ້ສູງອາຍຸ), ຈໍາເປັນຕ້ອງໄດ້ລົງທະບຽນໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດກັບ FDD ກ່ອນທີ່ຈະນໍາເຂົ້າ.
-
Step 4
ໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າ ອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມກົມອາຫານ ແລະ ຢາ (ກົມ ອຢ), ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ
- ສົ່ງເອກະສານຕໍ່ໄປນີ້ໃຫ້ ກົມ ອຢ:
1) ໃບສະໝັກຂໍອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າອາຫານ (ເອກະສານຊ້ອນທ້າຍ 2) (1 ສະບັບ);
2) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);
3) ໃບເກັບເງິນ (2 ສະບັບ);
4) ການຢັ້ງຢືນຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຈາກປະເທດຜູ້ສົ່ງອອກເຊັ່ນ: ໃບຢັ້ງຢືນການຂາຍຟຣີ, GHP, GMP, HACCP, ISO 22000 ຫຼືໃບຢັ້ງຢືນອື່ນໆຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ, ມີຄວາມຖືກຕ້ອງຢ່າງຫນ້ອຍ 03 ເດືອນ (ເປັນພາສາອັງກິດແລະສະບັບຕົ້ນສະບັບ. , ຖ້າສໍາເນົາແມ່ນຈະປະທັບຕາໂດຍບໍລິສັດນໍາເຂົ້າ) (1 ສໍາເນົາ);
5) ໃບຢັ້ງຢືນການຄົ້ນຄວ້າຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງຄວາມປອດໄພດ້ານສະບຽງອາຫານຂອງປະເທດສົ່ງອອກ ຫຼື ຫ້ອງວິໄຈທີ່ໄດ້ຮັບການຮັບຮອງຢ່າງເປັນທາງການ, ຢ່າງໜ້ອຍຍັງໃຊ້ໄດ້ກັບຊຸດການຜະລິດ (ເປັນພາສາອັງກິດ ແລະ ສະບັບຕົ້ນສະບັບ, ຖ້າສຳເນົາໃຫ້ບໍລິສັດນຳເຂົ້າ) (2 ສະບັບ. );
6) ໃບທະບຽນວິສາຫະກິດ (1 ສະບັບ);
7) ປ້າຍ ຫຼື ສະຕິກເກີທີ່ເປັນພາສາລາວ (1 ສະບັບ);
8) ຕົວຢ່າງຜະລິດຕະພັນອາຫານ (1 ຕົວຢ່າງຕໍ່ປະເພດ);
9) ໃບທະບຽນອາຫານຂອງ ສປປ ລາວ (ຖ້າມີ) (1 ສະບັບ).
- ກົມ ອຢ ທົບທວນຄືນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກແລະຮ້ອງຂໍໃຫ້ມີຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ.
- ເກັບກໍາໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າໃນເວລາທີ່ມັນກຽມພ້ອມ.
-
Step 5