ຂັ້ນຕອນ: ການນໍາເຂົ້າ ເຂົ້າ

ການນໍາເຂົ້າເຂົ້າສານ ເຂົ້າມາ ສປປ ລາວ ຕ້ອງໄດ້ຮັບໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າຈາກຫ້ອງການອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າຂັ້ນແຂວງ ຫຼື ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ຫຼື ອົງການກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້. ທ່ານຕ້ອງສະແດງໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າພ້ອມກັບເອກະສານອື່ນໆຢູ່ຊາຍແດນ. ການບໍ່ເຮັດແນວນັ້ນອາດຈະເຮັດໃຫ້ການປະຕິເສດຫຼືການຍຶດສິນຄ້າຂອງທ່ານ.

  1. Step 1

    ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ (ກະຊວງ ອຄ)

    • ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
    • ສົ່ງໃບສະໝັກໃຫ້ກົມທະບຽນວິສາຫະກິດ, ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ.
    • ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ໃບຢັ້ງຢືນການລົງທະບຽນທຸລະກິດຈະອອກໃຫ້ພໍ່ຄ້າທີ່ມີ TIN
    • ລົງທະບຽນ TIN ກັບກົມສ່ວຍສາອາກອນ, ກະຊວງການເງິນ.

  2. Step 2

    ກົມການຄ້າຕ່າງປະເທດ (DFT), ກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າ

    • ກະກຽມຄໍາຮ້ອງສະຫມັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຈໍາເປັນທັງຫມົດ.
    • ສົ່ງໃບສະໝັກໄປ DFT.
    • ຫຼັງຈາກນັ້ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຖືກປະເມີນໂດຍ DFT.
    • ຖ້າຄໍາຮ້ອງສະຫມັກໄດ້ຮັບການອະນຸມັດ, ພໍ່ຄ້າກາຍເປັນຜູ້ສົ່ງອອກທີ່ລົງທະບຽນ. ຖ້າບໍ່ແມ່ນ, ຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຖືກປະຕິເສດດ້ວຍເຫດຜົນສໍາລັບການປະຕິເສດ.

  3. Step 3

    ພະແນກກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ແຂວງ/ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ຫຼື, ກົມແຜນການ ແລະ ການຮ່ວມມື, ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້.

    • ສົ່ງໃບສະໝັກພ້ອມກັບເອກະສານທີ່ຕ້ອງການທັງໝົດ.
    • ທົບທວນຄືນໃບສະໝັກໂດຍກົມແຜນການ ແລະ ການຮ່ວມມື.
    • ສົ່ງຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຖ້າຕ້ອງການ.
    • ເກັບກໍາໃບອະນຸຍາດທຸລະກິດຫຼັງຈາກການທົບທວນຄືນສົບຜົນສໍາເລັດ.

  4. Step 4

    ກົມປູກຝັງ, ກະຊວງກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ ຫຼື ຫ້ອງການອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າຂັ້ນແຂວງ ຫຼື ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ

    (1) ການຍື່ນຂໍໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າ;

    (2) ສຳເນົາເອກະສານຕາມແຕ່ລະກໍລະນີ;

    (3) ການຂຶ້ນທະບຽນວິສາຫະກິດ ຫຼື ການຂຶ້ນທະບຽນສຳປະທານທີ່ຖືກຕ້ອງຕາມກົດໝາຍ (ສຳລັບວິສາຫະກິດໃນ ສປປ ລາວ); ຫຼື

    (4) ການຂຶ້ນທະບຽນວິສາຫະກິດທີ່ອອກໃຫ້ໂດຍເຈົ້າໜ້າທີ່ຂອງປະເທດທີ່ກ່ຽວຂ້ອງຕາມກົດໝາຍ (ສຳລັບວິສາຫະກິດທີ່ບໍ່ໄດ້ຕັ້ງຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ). ແຕ່ຕ້ອງເຮັດສັນຍາຊື້-ຂາຍເຂົ້າກັບບໍລິສັດທີ່ໄດ້ຮັບອະນຸຍາດດຳເນີນທຸລະກິດຂາຍ-ຂາຍເຂົ້າຢູ່ ສປປ ລາວ.

    (5) ໃນກໍລະນີເອກະສານທີ່ເປັນພາສາຕ່າງປະເທດຕ້ອງແປເປັນພາສາລາວໂດຍມີການຢັ້ງຢືນຈາກຫ້ອງການທະບຽນສານຂອງ ສປປ ລາວ.

    (1) ແບບຟອມສະໝັກ;

    (2) ທະບຽນວິສາຫະກິດ (ເພື່ອແຈກຢາຍ ຫຼື ລົງທຶນ);

    (3) ໃບອະນຸຍາດດຳເນີນທຸລະກິດກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ (ເພື່ອດຳເນີນທຸລະກິດ);

    (4) ແຜນການນຳເຂົ້າ ແລະ ນຳໃຊ້ພາຍໃນປະເທດ (ໃນກໍລະນີນຳເຂົ້າຫຼາຍຄັ້ງຕໍ່ປີ);

    (5) ແຜນການຄົ້ນຄວ້າທົດລອງ (ເພື່ອເຮັດການຄົ້ນຄວ້າ);

    (6) ອຳນາດຂອງທະນາຍຄວາມ (ຜູ້ຕາງຫນ້າ);

    (7) ໃບເກັບເງິນ (ຄັ້ງດຽວເທົ່ານັ້ນ);

    (8) ໃບເກັບເງິນ (ຄັ້ງດຽວເທົ່ານັ້ນ);

    (9) ສັນຍາຈັດຕັ້ງປະຕິບັດເງື່ອນໄຂການນໍາເຂົ້າ (ຖ້າມີ).

    • ເກັບກໍາໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າໃນເວລາທີ່ມັນກຽມພ້ອມ.

  5. Step 5

    ດ່ານພາສີ ສປປ ລາວ ຫຼື ອົງການກວດກາຊາຍແດນ

    1) ໃບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າອອກໂດຍພະແນກກະສິກຳ ຫຼື ພະແນກກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້ແຂວງ/ວຽງຈັນ;

    2) ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂານາໄມພືດ ຫຼື ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂານາໄມພືດ ເພື່ອສົ່ງອອກໄປປະເທດທີ່ສົ່ງອອກ;

    3) ລາຍການສິນຄ້າ ແລະ ໃບແຈ້ງໜີ້;

    4) ໃບຢັ້ງຢືນການປິ່ນປົວຜະລິດຕະພັນ;

    5) ໃບຢັ້ງຢືນ ຫຼື ລາຍງານຜົນການກວດກາພາກສະໜາມ;

    6) ບັນທຶກສະຖານທີ່ຜະລິດ;

    7) ໃບຢັ້ງຢືນແຫຼ່ງກໍາເນີດ;

    8) ເອກະສານອື່ນໆທີ່ກ່ຽວຂ້ອງຕາມການກໍານົດຂອງກົມກະສິກໍາໃນແຕ່ລະໄລຍະ.

    1) ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂານາໄມພືດແມ່ນຖືກຕ້ອງຕາມປະເພດທີ່ໄດ້ຮັບການອະນຸມັດຈາກມາດຕະຖານສາກົນກ່ຽວກັບມາດຕະການສຸຂານາໄມພືດ;

    2) ຄວາມຖືກຕ້ອງຂອງໃບຢັ້ງຢືນສຸຂານາໄມພືດຕ້ອງບໍ່ເກີນສິບສີ່ມື້ນັບຈາກມື້ອອກໃບຮັບຮອງສຸຂານາໄມພືດ ແລະ ການຂົນສົ່ງຊຸດຈາກປະເທດສົ່ງອອກ;

    3) ຂໍ້ມູນທັງໝົດເປັນພາສາອັງກິດ;

    4) ປະກອບມີຂໍ້ມູນຄົບຖ້ວນສົມບູນ, ຊື່ວິທະຍາສາດແລະຊື່ທົ່ວໄປຂອງຊຸດຜະລິດຕະພັນ;

    5) ວັນ, ເດືອນ, ປີອອກໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະອະນາໄມພືດ;

    6) ການອອກ ແລະ ຜະນຶກໂດຍອົງການປົກປ້ອງພືດແຫ່ງຊາດ (NPPO) ຂອງປະເທດສົ່ງອອກ;

    7) ມີການປະກາດເພີ່ມເຕີມຕາມທີ່ລະບຸໄວ້ໃນໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າ.

     

    • ການອະນຸມັດໂດຍອົງການກະສິກໍາ
    • ຈ່າຍພາສີ
    • ປ່ອຍສິນຄ້າຈາກພາສີ