ຂົ້ນຕອນໃນການຈົດທະບຽນອາຫານເສີມ ໂດຍອີງຕາມຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງການຜະລິດ, ສົ່ງອອກ-ນໍາເຂົ້າ ອາຫານທີ່ປອດໄພ ເລກທີ 856/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006
ຂະບວນການດັ່ງກ່າວນີ້ ແມ່ນສໍາລັບຜູ້ທີ່ຕ້ອງການນໍາເຂົ້າ "ອາຫານເສີມ". ໃນກໍລະນີນີ້ທ່ານຈະຕ້ອງມີໃບຢັ້ງຢືນການຈົດທະບຽນ ກ່ອນທີ່ຈະດໍາເນີນການຕໍ່ ຕາມຂັ້ນຕອນການນໍາເຂົ້າປົກກະຕິ.
ຂັ້ນຕອນ 1: ຜູ້ປະກອບການຕ້ອງໄດ້ປະກອບເອກະສານຕ່າງໆ ຕາມແບບຟອມຂອງກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ຜູ້ປະກອບການສາມາດຊື້ແບບຟອມຢູ່ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ ເຊິ່ງປະກອບມີໃບຄໍາຮ້ອງ ແລະ ລາຍການເອກະສານຕ່າງໆ ດັ່ງລຸ່ມນີ້:
- ໃບຄໍາຮ້ອງ (ມີແບບຟອມ);
- ໃບສະເໜີຈາກຜູ້ປະກອບການ;
- ໃບມອບສິດຈາກບໍລິສັດແມ່ ມອບໃຫ້ບໍລິສັດທີ່ຈົດທະບຽນຢູ່ລາວ;
- ໃບອະນຸຍາດໃຫ້ຂາຍ ຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງອາຫານ ແລະ ຢາ ຂອງປະເທດສົ່ງອອກ
- ໃບຢັ້ງຢືນການວິໃຈ ຈາກພາກລັດ ຫຼື ຈາກຫ້ອງວິໃຈເອກະຊົນ ທີ່ໄດ້ຮັບຮອງມາດຕະຖານສາກົນອາຍຸບໍ່ເກີນ 6 ເດືອນ ຈາກປະເທດສົ່ງອອກ;
- ໃບທະບຽນຈາກອົງການຄຸ້ມຄອງອາຫານ ແລະ ຢາ ຂອງປະເທດສົ່ງອອກ;
- ໃບຢັ້ງຢືນສ່ວນປະກອບຂອງຜະລິດຕະພັນ;
- ສະຫຼາກຜະລິດຕະພັນ ເປັນພາສາລາວ ຫຼື ພິມສະຕິກເກີ ພາສາລາວຕິດໃສ່ກັບກ່ອງ;
- ໃບຢັ້ງຢືນການຜະລິດທີ່ດີ;
- ໃບທະບຽນວິສາຫະກິດ ທີ່ສາມາດນໍາເຂົ້າສະບຽງອາຫານ ຫຼື ນໍາເຂົ້າອາຫານເສີມ;
- ຕົວຢ່າງຜະລິດຕະພັນ ຫົວໜ່ວຍມັດຫໍ່ເດີມ (01 ຕົວຢ່າງ/ລາຍການ ໃນຫົວໜ່ວຍມັດຫໍ່ເດີມ).
ກົດທີ່ນີ້ ເພື່ອກວດເບິ່ງແບບຟອມໃບສະເໜີຂໍໃບຢັ້ງຢືນຈົດທະບຽນ.
ຂັ້ນຕອນ 2: ພາຍຫຼັງປະກອບເອກະສານຄົບຖ້ວນແລ້ວ, ຜູ້ປະກອບການ ຕ້ອງຍື່ນເອກະສານ ກັບກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. ພະນັກງານ ຈະດໍາເນີນກວດກາເອກະສານຢ່າງລະອຽດ ຖ້າຄົບຕາມຂັ້ນຕອນ 1 ແມ່ນຈະບັນທຶກການຮັບເອກະສານ ຖ້າບໍ່ຄົບ ຈະສົ່ງເອກະສານຄືນໃຫ້ຜູ້ປະກອບການພ້ອມແນະນໍາລະອຽດການປະກອບເອກະສານໃຫ້ຄົບຖ້ວນ.
ຂັ້ນຕອນ 3: ພາຍຫຼັງເອກະສານຄົບຖ້ວນ ແມ່ນຈະຜ່ານຂະບວນການພິຈາລະນາ ຢ່າງລະອຽດ ໂດຍກົມອາຫານ ແລະ ຢາ ເຊັ່ນ: ກວດສອບຄວາມຖືກຕ້ອງເອກະສານ, ລົງກວດກາສະຖານທີ່, ກໍາມະວິທີການຜະລິດອາຫານ ແລະ ເກັບຕົວຢ່າງສົ່ງໄປວິໄຈເພື່ອຢັ້ງຢືນຄຸນນະພາບ ໄລຍະເວລາໃນການພິຈາລະນາອອກທະບຽນພາຍໃນ 4 ເດືອນ.
ຂັ້ນຕອນ 4: ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ ຈະອອກໃບຢັ້ງຢືນຈົດທະບຽນ ພາຍຫຼັງໄດ້ ພິຈາລະນາຕາມຂະບວນການຢ່າງຖິຖ້ວນ. ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກອອກຕົວຢ່າງໃບຢັ້ງຢືນ: ໃບຍັ້ງຢືນການຈົດທະບຽນ.
ຂັ້ນຕອນ 5: ຜູ້ປະກອບການສາມາດຮັບເອົາໃບຢັ້ງຢືນຈົດທະບຽນອາຫານເສີມໄດ້ທີ່ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ.
ສາມາດສອບຖາມຂໍ້ມູນລະອຽດໄດ້ທີ່:
ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ:
ບ້ານທາດຂາວ, ຖະໜົນສີເມືອງ, ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ສປປລາວ
ໂທລະສັບ: +(856-21) 214013
ໂທລະສານ: +(856-21) 214015
ເວັບໄຊທ໌: www.fdd.gov.la
ອີເມວ: [email protected]
ກອງກວດກາອາຫານ ແລະ ຢາ:
ບ້ານ ສີເມືອງ, ຖະໜົນເສດຖາທິລາດ, ນະຄອນຫລວງວຽງຈັນ.
ໂທລະສັບ: +856 21 255461
ແຟກສ໌: +856 21 254610
ເວັບໄຊທ໌: www.bfdi.gov.la
# | ຫົວຂໍ້ | ລາຍລະອຽດ | ອອກໂດຍ | ໄຟລ໌ |
---|---|---|---|---|
1 | ໃບຄຳຮ້ອງ ຂໍຈົດທະບຽນ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ ທີ່ນຳເຂົ້າ ຈາກຕ່າງປະເທດ | ໃບຄຳຮ້ອງ ຂໍຈົດທະບຽນ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ ທີ່ນຳເຂົ້າ ຈາກຕ່າງປະເທດ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | |
2 | ໃບຢັ້ງຢືນ ການຈົດທະບຽນ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ ນຳເຂົ້າ | ໃບຢັ້ງຢືນ ການຈົດທະບຽນ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ ນຳເຂົ້າ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ |
# | ຊື່ | ລາຍລະອຽດ | ປະເພດ ມາດຕະການ | ອົງກອນ | ຄຳເຫັນ | ນິຕິກໍາ | ສິ້ນສຸດ | ໝວດມາດຕະການ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ຈົດທະບຽນອາຫານທີ່ມີຄວາມສ່ຽງ | ອາຫານທີ່ມີຄວາມສ່ຽງຕ້ອງໄດ້ຈົດທະບຽນ ແລະ ສະເໜີແຜນການນຳເຂົ້າເພື່ອຂໍໃບຢັ້ງຢືນການຂຶ້ນທະບຽນຈາກກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການຈົດທະບຽນ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ຄຸ້ມຄອງ, ຕິດຕາມ, ກວດກາອາຫານເສີມ, ທຸລະກິດອາຫານ ແນໃສ່ປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ ແລະ ເພື່ອຫຼີກເວັ້ນການປອມ ແປງຜະລິດຕະພັນຈາກຄົນອື່ນ. ສຳລັບລາຍການອາຫານທີ່ມີຄວາມ ສ່ຽງຍັງບໍ່ທັນຮ່າງເທື່ອ. | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງການຜະລິດ, ສົ່ງອອກ-ນໍາເຂົ້າ ອາຫານທີ່ປອດໄພ ເລກທີ 856/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
2 | ຕ້ອງຂຶ້ນທະບຽນຜູ້ນຳເຂົ້າ - ເຄື່ອງສຳອາງ | ຜູ້ນຳເຂົ້າເຄື່ອງສຳອາງ ຕ້ອງໄດ້ຍື່ນຄໍາຮ້ອງ ເພື່ອຂໍຂຶ້ນທະບຽນ ຢ່າງເປັນທາງການຈາກຂະແຫນງການສາທາລະນະສຸກ | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການຈົດທະບຽນ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ ແລະ ຄວາມປອດໄພຂອງສິນຄ້າຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ ແລະ ເພື່ອສະກັດກັ້ນການນຳເຂົ້າທີບໍ່ຖືກຕ້ອງ. | ຂໍ້ກໍານົດ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງຄຸນນະພາບ ຜະລິດຕະພັນເຄື່ອງສໍາອາງ ເລກທີ 2580/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
# | Process name | Process short name | ການດໍາເນີນການດ້ານການຄ້າ |
---|
ກະລຸນາປະກອບຄວາມຄິດເຫັນຂອງທ່ານຂ້າງລຸ່ມນີ້ ແລະຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງເນື້ອຫາຂອງພວກເຮົາ.