ຫາກທ່ານຕ້ອງການນໍາເຂົ້າຜະລິດຕະພັນອາຫານ ທ່ານຄວນກວດເບິ່ງຂະບວນການນໍາເຂົ້າດັ່ງລຸ່ມນີ້. ຜະລິດຕະພັນອາຫານ ໝາຍເຖິງຜະລິດຕະພັນ ປະເພດສັດ ຫຼື ພືດຜັກທີ່ໄດ້ຜ່ານຂະບວນການຜະລິດ ຫຼື ຫຸ້ມຫໍ່ແລ້ວ. ຫາກທ່ານນໍາເຂົ້າສັດ ຫຼື ປາແຊ່ແຂງ ກະລຸນາຕິດຕາມຂະບວນການຂັ້ນຕອນ ລຸ່ມນີ້. ກົດທີ່ນີ້ ເພື່ອກວດເບິ່ງລາຍລະອຽດ.
Note 1
ຜູ້ນໍາເຂົ້າທີ່ຕ້ອງການຜະລິດຕະພັນອາຫານ ຕ້ອງສະເໜີເອກະສານຫຼາຍຊະນິດ ຕໍ່ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ ເພື່ອຂໍໃບອະນຸຍາດ ນໍາເຂົ້າ. ຜູ້ນໍາເຂົ້າຕ້ອງຂຽນຕາມແບບຟອມທີ່ກໍານົດໄວ້. ກົດທີ່ນີ້ ເພື່ອກວດເບິ່ງຕົວຢ່າງ.
Note 2
ກົດທີ່ນີ້ ເພື່ອກວດເບິ່ງແບບຟອມໃບສະເໜີ.
Note 3
ເວລາຍື່ນໃບສະເໜີ ຕ້ອງໄດ້ຍື່ນພ້ອມກັບເອກະສານສະໜັບສະໜຸນອື່ນໆ ເພື່ອໃຫ້ກະຊວງສາທາລະນະສຸກປະເມີນ ແລະ ພິຈາລະນາຜະລິດຕະພັນທີ່ຈະ ນໍາເຂົ້າ. ເອກະສານປະກອບເຫຼົ່ານີ້ ອາດລວມເຖິງໃບຢັ້ງຢືນການວິເຄາະ ແລະ ເອກະສານຢັ້ງຢືນອື່ນໆ. ໂດຍທົ່ວໄປແລ້ວລາຍລະອຽດຂອງເອກະສານທີ່ ຈໍາເປັນແມ່ນຈະລະບຸຢູ່ໃນແບບຟອມໃບສະເໜີ ແຕ່ວ່າຫາກທ່ານມີຂໍ້ສົງໄສໃດໆ ກະລຸນາຕິດຕໍ່ຖາມລາຍລະອຽດ ເພີ່ມເຕີມໄດ້ ຈາກກະຊວງສາທາລະນະສຸກ.
Note 4
ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ ເປັນຜູ້ອອກ ໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າ ນີ້. ທ່ານຈະຕ້ອງແຈ້ງເອກະສານນີ້ ຕໍ່ເຈົ້າໜ້າທີ່ພາສີ ແລະ ເຈົ້າໜ້າທີ່ຂອງກະຊວງສາທາລະ ນະສຸກ ທີ່ຢູ່ປະຈໍາດ່ານໃນເວລາທີ່ນໍາເຂົ້າ.
Note 5
ຜູ້ນໍາເຂົ້າອາດຈະດໍາເນີນຕາມຂັ້ນຕອນການນໍາເຂົ້າທົ່ວໄປຕໍ່ຈາກນີ້ (ກົດທີ່ນີ້ ເພື່ອກວດເບິ່ງ).
Note 6
ເມື່ອສິນຄ້າມາຮອດຊາຍແດນ ຜູ້ນໍາເຂົ້າຕ້ອງສະແຈ້ງຕໍ່ເຈົ້າໜ້າທີ່ຂອງກະຊວງສາທາລະນະສຸກ ເຊິ່ງເພິ່ນຈະກວດເອກະສານ ແລະ ກວດສິນຄ້າ ກ່ອນຈະພິ ຈາລະນາປ່ອຍສິນຄ້າ.
# | ຫົວຂໍ້ | ລາຍລະອຽດ | ອອກໂດຍ | ໄຟລ໌ |
---|---|---|---|---|
1 | ໃບຄຳຮ້ອງ ຂໍອະນຸຍາດນຳເຂົ້າ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ | ໃບຄຳຮ້ອງ ຂໍອະນຸຍາດນຳເຂົ້າ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | |
2 | ໃບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ | ໃບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ |
# | ຊື່ | ລາຍລະອຽດ | ປະເພດ ມາດຕະການ | ອົງກອນ | ຄຳເຫັນ | ນິຕິກໍາ | ສິ້ນສຸດ | ໝວດມາດຕະການ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ຂໍອະນຸຍາດນຳເຂົ້າອາຫານ | ອາຫານທຸກຊະນິດຕ້ອງໄດ້ຮັບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າທຸກຄັ້ງ ຈາກກົມອາ ຫານ ແລະ ຢາ ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ. ພະແນກສາທາລະນະສຸກ ແຂວງ ແລະ ນະຄອນຫຼວງ | ຕ້ອງໄດ້ຮັບອະນຸມັດ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ ແລະ ຄວາມປອດໄພຂອງສິນຄ້າຕໍ່ຜູ້ຊົມໃຊ້ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງການຜະລິດ, ສົ່ງອອກ-ນໍາເຂົ້າ ອາຫານທີ່ປອດໄພ ເລກທີ 856/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
2 | ຕ້ອງມີໃບຢັ້ງຢືນຈາກປະເທດຕົ້ນທາງ ສຳລັບການນຳເຂົ້າອາຫານ | ການນຳເຂົ້າອາຫານ ແລະ ຜະລິດຕະພັນອາຫານ, ຜູ້ນຳເຂົ້າຕ້ອງມີໃບຢັ້ງຢືນຄຸນນະພາບອາຫານທີ່ອອກໂດຍປະເທດຜູ່ສົ່ງອອກ ເຊັ່ນ: ໃບ Free sale Certificate, ໃບຢັ້ງຢືນ GHP, GMP, HACCP, ISO 22000 ຫຼື ການຢັ້ງຢືນອື່ນໆ ເພື່ອຍື່ນຂໍອະນຸຍາດນຳເຂົ້າຈາກກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ ຫຼື ພະແນກສາທາລະນະສຸກ ແຂວງ, ນະຄອນຫຼວງ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ ແລະ ຄວາມປອດໄພຂອງສິນຄ້າຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການກວດກາອາຫານ ເລກທີ 297/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
3 | ສ່ວນປະກອບຂອງເກືອໄອໂອດິນນຳເຂົ້າ | ເກືອໄອໂອດິນທີ່ນຳເຂົ້າຕ້ອງມີສ່ວນປະກອບ ແລະ ສອດຄ່ອງກັບຄຸນນະພາບມາດຕະຖານ. | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຄວາມປອດໄພຂອງສິນຄ້າຕໍ່ຜູ້ຊົມໃຊ້ ແລະ ລົບລ້າງບັນດາພະຍາດຂາດສານໄອໂອດິນ. | ຂໍ້ກໍານົດ ວ່າດ້ວຍ ມາດຕະຖານ ເກືອໄອໂອດີນ ເລກທີ 102/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
4 | ການຫຸ້ມຫໍ່ເກືອໄອໂອດິນ | ເກືອໄອໂອດິນທີ່ນຳເຂົ້າຕ້ອງມີການຫຸ້ມຫໍ່ໃນຖົງບັນຈຸພິເສດ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັກສາຄຸນນະພາບຂອງເກືອ ແນໃສ່ຮັບປະກັນຄວາມປອດໄພຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ. | ຂໍ້ກໍານົດ ວ່າດ້ວຍ ມາດຕະຖານ ເກືອໄອໂອດີນ ເລກທີ 102/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
5 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການຕິດສະຫຼາກສຳລັບເກືອໄອໂອດິນ | ການນຳເຂົ້າເກືອໄອໂອດິນຕ້ອງສອດຄ່ອງກັບເງື່ອນໄຂການຕິດສະຫຼະທີໄດ້ລະບຸໄວ້ | TBT | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອໃຫ້ຂໍ້ມູນດ້ານຄຸນນະພາບ ແລະ ການນຳໃຊ້ ແກ່ຜູ້ບໍລິໂພກ ເພື່ອຄວາມປອດໄພ. | ຂໍ້ກໍານົດ ວ່າດ້ວຍ ມາດຕະຖານ ເກືອໄອໂອດີນ ເລກທີ 102/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
6 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການເກັບຮັກສາສຳລັບເກືອໄອໂອດິນ | ການນຳເຂົ້າເກືອໄອໂອດິນຈະຕ້ອງມີການເກັບຮັກສາຕາມເງື່ອນໄຂທີ່ໄດ້ລະບຸໄວ້ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັກສາຄຸນນະພາບຂອງເກືອ ແນໃສ່ປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ. | ຂໍ້ກໍານົດ ວ່າດ້ວຍ ມາດຕະຖານ ເກືອໄອໂອດີນ ເລກທີ 102/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
7 | ຄ່າບໍລິການ - ອອກໃບຢັ້ງຢືນການສົ່ງອອກສຳລັບອາຫານ ແລະ ຢາ | ຄ່າບໍລິການອອກໃບຢັ້ງຢືນການສົ່ງອອກສຳລັບອາຫານ ແລະ ຢາເປັນພາສາອັງກິດ 50,000 ກີບ/ຄັ້ງ | ພັນທະທີ່ຕ້ອງຈ່າຍ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອບໍລິຫານດ້ານເຕັກນິກ ແລະ ຊຸກຍູ້ຄັງເງິນຂອງລັດ | ລັດຖະບັນຍັດ ຂອງປະທານປະເທດ ວ່າດ້ວຍ ຄ່າທຳນຽມ ແລະ ຄ່າບໍລິການ, ສະບັບເລກທີ 002/ປປທ, ລົງວັນທີ 17 ມິຖຸນາ 2021 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
8 | ຄ່າບໍລິການ - ໃບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າອາຫານ | " - ຄ່າບໍລິການອອກໃບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າອາຫານຂອງບໍລິສັດ ແມ່ນ 50,000 ກີບ/ອິນວອຍ/ຄັ້ງ. - ຄ່າບໍລິການອອກໃບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າອາຫານຂອງແມ່ຄ້າຍ່ອຍ ແມ່ນ 20,000 ກີບ/ຄັ້ງ. - ຄ່າບໍລິການເອກະສານອອກອະນຸຍາດທະບຽນອາຫານນໍາເຂົ້າ (ອາຫານເສີມ) ແມ່ນ 50,000 ກີບ/ຄັ້ງ" | ພັນທະທີ່ຕ້ອງຈ່າຍ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອບໍລິຫານດ້ານວິຊາການ ແລະ ຊຸກຍູ້ຄັງເງິນຂອງລັດ | ລັດຖະບັນຍັດ ຂອງປະທານປະເທດ ວ່າດ້ວຍ ຄ່າທຳນຽມ ແລະ ຄ່າບໍລິການ, ສະບັບເລກທີ 002/ປປທ, ລົງວັນທີ 17 ມິຖຸນາ 2021 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
9 | ຄ່າບໍລິການ - ກວດກາອາຫານທີ່ນຳເຂົ້າ (ກວດເອກະສານ) | " - ຄ່າບໍລິການກວດກາເອກະສານສໍາລັບ ອາຫານທີ່ນຳເຂົ້າ ຢູ່ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ ຫຼື ພະແນກສາທາລະນະສຸກ ແຂວງ ແມ່ນ 50,000 ກີບ/ອິນວອຍ/ຄັ້ງ - ຄ່າບໍລິການກວດກາເອກະສານນໍາເຂົ້າອາຫານ ລວມທັງກວດເອກະສານຕິດບາໂຄດນໍາເຂົ້າ, 1 ບາໂຄດ ເທົ່າກັບ 1 ຄັ້ງ ຢູ່ດ່ານ ແມ່ນ 20,000 ກີບ/ອິນວອຍ/ຄັ້ງ." | ພັນທະທີ່ຕ້ອງຈ່າຍ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອບໍລິຫານດ້ານວິຊາການ ແລະ ຊຸກຍູ້ຄັງເງິນຂອງລັດ | ລັດຖະບັນຍັດ ຂອງປະທານປະເທດ ວ່າດ້ວຍ ຄ່າທຳນຽມ ແລະ ຄ່າບໍລິການ, ສະບັບເລກທີ 002/ປປທ, ລົງວັນທີ 17 ມິຖຸນາ 2021 | 9999-12-06 | ສິນຄ້າ |
10 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການຕິດສະຫຼາກໃສ່ອາຫານທີ່ນຳເຂົ້າ | ອາຫານທຸກປະເພດທີ່ນຳເຂົາ ສປປ ລາວ ຈະຕ້ອງມີການຕິດສະຫຼາກທີ່ລະບຸລາຍລະອຽດ ແລະ ຂໍ້ມູນກ່ຽວກັບອາຫານນັ້ນ | TBT | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສູຂະພາບຂອງຄົນເຮົາ | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ອາຫານ (ສະບັບປັບປຸງ) ເລກທີ 33/ສພຊ, ລົງວັນທີ 24 ກໍລະກົດ 2013 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
11 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການກວດກາອາຫານສົ່ງອອກ | ການສົ່ງອອກຜະລິດຕະພັນອາຫານ ຈະຕ້ອງໄດ້ຮັບການກວດກາໂດຍເຈົ້າໜ້າທີ່ອາຫານ ແລະ ຢາ ປະຈໍາດ່ານ ເພື່ອຮັບປະກັນຄວາມຖືກຕ້ອງ ແລະ ຄ່ອງຕາມຫຼັກການ ແລະ ເງື່ອນໄຂ ຂອງປະເທດນໍາເຂົ້າ | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການກວດກາ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນວ່າສິນຄ້າສົ່ງອອກ ມີຄຸນນະພາບ ແລະ ປະຕິບັດຕາມຂໍ້ຮຽກຮ້ອງ ຂອງປະເທດນຳເຂົ້າ. | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ອາຫານ (ສະບັບປັບປຸງ) ເລກທີ 33/ສພຊ, ລົງວັນທີ 24 ກໍລະກົດ 2013 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
12 | ສານເຄມີິີ່ທີ່ບັນຈຸໃນນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດ | ນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດທີ່ນຳເຂົ້າ ແລະ ຈຳໜ່າຍຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ຕ້ອງມີປະລິມານສານເຄມີທີ່ເໝາະສົມ ແລະ ປະຕິບັດຕາມມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍນ້ຳດື່ມໃນ ພາຊະນະບັນຈຸປິດ ເລກທີ 585/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
13 | ຄ່າທໍານຽມ - ຈົດທະບຽນອາຫານ ນໍາເຂົ້າ | ຄ່າທໍານຽມຈົດທະບຽນອາຫານນໍາເຂົ້າແມ່ນ 400,000 ກີບ/2ປີ/ລາຍການ | ພັນທະທີ່ຕ້ອງຈ່າຍ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອເກັບລາຍຮັບບໍລິຫານຂອງລັດ | ລັດຖະບັນຍັດ ຂອງປະທານປະເທດ ວ່າດ້ວຍ ຄ່າທຳນຽມ ແລະ ຄ່າບໍລິການ, ສະບັບເລກທີ 002/ປປທ, ລົງວັນທີ 17 ມິຖຸນາ 2021 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
14 | ຄ່າບໍລິການ - ກວດກາອາຫານທີ່ສົ່ງອອກ | ຄ່າບໍລິການກວດກາອາຫານທີ່ສົ່ງອອກ ແມ່ນ 50,000 ກີບ/ອິນວອຍ/ຄັ້ງ | ພັນທະທີ່ຕ້ອງຈ່າຍ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອບໍລິຫານດ້ານເຕັກນິກ ແລະ ຊຸກຍູ້ຄັງເງິນຂອງລັດ | ລັດຖະບັນຍັດ ຂອງປະທານປະເທດ ວ່າດ້ວຍ ຄ່າທຳນຽມ ແລະ ຄ່າບໍລິການ, ສະບັບເລກທີ 002/ປປທ, ລົງວັນທີ 17 ມິຖຸນາ 2021 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
15 | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການກວດກາຢາ ທີ່ສົ່ງອອກ | ການສົ່ງອອກ ຢາ ຕ້ອງໄດ້ຮັບການກວດກາຈາກເຈົ້າໜ້າທີ່ອາຫານ ແລະ ຢາ ປະຈໍາດ່ານ. | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການກວດກາ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ ແລະ ຄວາມປອດໄພຂອງຜະລິດຕະພັນ ຕໍ່ຜູ້ຊົມໃຊ້ | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ຢາ ແລະ ຜະລິດຕະພັນການແພດ ເລກທີ 07/ສພຊ, ລົງວັນທີ 21 ທັນວາ 2011 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
16 | ຈຸລິນຊີວິທະຍາຂອງນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດ | ຈຸລິນຊີວິທະຍາຂອງນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດທີ່ນຳເຂົ້າ ແລະ ຈຳໜ່າຍຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ຕ້ອງ ປະຕິບັດຕາມມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍນ້ຳດື່ມໃນ ພາຊະນະບັນຈຸປິດ ເລກທີ 585/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
17 | ຕ້ອງຕິດສະຫຼາກນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດ | ນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດທີ່ນຳເຂົ້າ ແລະ ຈຳໜ່າຍຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ຕ້ອງຕິດສະຫຼາກຕາມມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | TBT | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍນ້ຳດື່ມໃນ ພາຊະນະບັນຈຸປິດ ເລກທີ 585/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
18 | ຕ້ອງຫຸ້ມຫໍ່ນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດ | ນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດທີ່ນຳເຂົ້າ ແລະ ຈຳໜ່າຍຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ຕ້ອງຫຸ້ມຫໍ່ຕາມມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍນ້ຳດື່ມໃນ ພາຊະນະບັນຈຸປິດ ເລກທີ 585/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
19 | ຫຼັກການອະນາໄມນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດ | ການຜະລິດນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດທີ່ນຳເຂົ້າ ແລະ ຈຳໜ່າຍຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ຕ້ອງປະຕິບັດຕາມຫຼັກການອະນາໄມການຜະລິດທີ່ດີທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍນ້ຳດື່ມໃນ ພາຊະນະບັນຈຸປິດ ເລກທີ 585/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
20 | ຕ້ອງເກັບຮັກສາ ແລະ ຂົນສົ່ງນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດ | ນ້ຳດື່ມໃນພາຊະນະບັນຈຸປິດທີ່ນຳເຂົ້າ ແລະ ຈຳໜ່າຍຢູ່ໃນ ສປປ ລາວ ຕ້ອງເກັບຮັກສາ ແລະ ຂົນສົ່ງ ຕາມທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍນ້ຳດື່ມໃນ ພາຊະນະບັນຈຸປິດ ເລກທີ 585/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
21 | ຕ້ອງຂໍອະນຸຍາດສົ່ງອອກ - ສານເສບຕິດ, ວັດຖຸອອກລິດຕໍ່ຈິດ-ປະສາດ ແລະ ສານເຄມີຕົ້ນ | ການສົ່ງອອກ ສານເສບຕິດ, ວັດຖຸອອກລິດຕໍ່ຈິດ-ປະສາດ ແລະ ສານເຄມີຕົ້ນ ຕ້ອງໄດ້ຮັບອະນຸຍາດຈາກກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | ຕ້ອງໄດ້ຮັບອະນຸມັດ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຄົນເຮົາ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍການຄຸ້ມຄອງຢາ ຫຼື ສານເສບຕິດ, ອອກລິດຕໍ່ຈິດ-ປະສາດ ແລະ ສານເຄມີຕົ້ນ ເລກທີ 456/ກຊສ, ລົງວັນທີ 19 ເມສາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
22 | ຕ້ອງນຳເຂົ້າອາຫານ ສະເພາະດ່ານຊາຍແດນທີ່ໄດ້ກຳນົດໄວ້ | ອາຫານ ຕ້ອງນຳເຂົ້າສະເພາະດ່ານຊາຍແດນ ທີ່ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ ກ່ຽວຂ້ອງໄດ້ກໍານົດໄວ້. | ທົ່ວໄປ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປັກຮັກສາສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການກວດກາອາຫານ ເລກທີ 297/ກຊສ | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
23 | ສານເພີ່ມໃສ່ອາຫານນຳເຂົ້າ | ສານເພີ່ມໃສ່ອາຫານ ຕ້ອງປະຕິບັດຕາມມາດຕະຖານກົດລະຫັດອາຫານວ່າດ້ວຍ ທາດເພີ້ມໃນອາຫານ CODEX STAN 192-1995 | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ ແລະ ຄວາມປອດໄພຂອງສິນຄ້າ ຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງການຜະລິດ, ສົ່ງອອກ-ນໍາເຂົ້າ ອາຫານທີ່ປອດໄພ ເລກທີ 856/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
24 | ຕ້ອງເກັບຮັກສາ - ອາຫານນໍາເຂົ້າ | ອາຫານທີ່ນຳເຂົ້າຕ້ອງເກັບຮັກສາ ໃນສະພາບທີ່ດີ ຕາມເງື່ອນໄຂສະເພາະຂອງ ອາຫານແຕ່ລະຊະນິດ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ ແລະ ຄວາມປອດໄພຂອງສິນຄ້າ ຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງການຜະລິດ, ສົ່ງອອກ-ນໍາເຂົ້າ ອາຫານທີ່ປອດໄພ ເລກທີ 856/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
25 | ຫຼັກການອະນາໄມ - ອາຫານນໍາເຂົ້າ | ການຜະລິດອາຫານນໍາເຂົ້າ ຕ້ອງປະຕິບັດຕາມຫຼັກການອະນາໄມການຜະລິດທີ່ດີທີ່ກຳນົດໄວ້ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | SPS | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ | ຂໍ້ຕົກລົງ ວ່າດ້ວຍ ການຄຸ້ມຄອງການຜະລິດ, ສົ່ງອອກ-ນໍາເຂົ້າ ອາຫານທີ່ປອດໄພ ເລກທີ 856/ກຊສ, ລົງວັນທີ 12 ພຶດສະພາ 2006 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
26 | ຕ້ອງຂໍອະນຸຍາດນຳເຂົ້າເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ | ເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າທີ່ນຳເຂົ້າຕ້ອງໄດ້ຮັບອະນຸຍາດນຳເຂົ້າ ໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | ຕ້ອງໄດ້ຮັບອະນຸມັດ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງຊີວິດ ແລະ ສຸຂະພາບຂອງຄົນ | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ການຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ສະບັບ ເລກທີ 54/ສພຊ, ລົງວັນທີ 19 ທັນວາ 2014 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
27 | ຕ້ອງມີໃບຢັ້ງຢືນການນຳເຂົ້າເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ຈາກປະເທດຕົ້ນທາງ | ເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ຄວນໄດ້ມີໃບຢັ້ງຢືນຕ່າງໆທີ່ອອກໂດຍປະເທດຜູ່ສົ່ງອອກເຊັ່ນ: ໃບຢັ້ງຢືນຄຸນນະພາບ, ໃບຢັ້ງຢືນຄວາມປອດໄພ ແລະ ອື່ນໆ, ແລະ ຍື່ນເອກະສານດັ່ງ ກ່າວພ້ອມດ້ວຍໃບສະເໜີຫາກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | TBT | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງຊີວິດ ແລະ ສຸຂະພາບຂອງຄົນ | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ການຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ສະບັບ ເລກທີ 54/ສພຊ, ລົງວັນທີ 19 ທັນວາ 2014 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
28 | ຕ້ອງກວດກາເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້ານໍາເຂົ້າ | ເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້ານໍາເຂົ້າ ຄວນໄດ້ຮັບການກວດກາຄຸນນະພາບ ໂດຍເຈົ້າໜ້າທີ່ສາທາລະນະສຸກ | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການກວດກາ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອປົກປ້ອງຊີວິດ ແລະ ສຸຂະພາບຂອງຄົນ | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ການຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ສະບັບ ເລກທີ 54/ສພຊ, ລົງວັນທີ 19 ທັນວາ 2014 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
29 | ຕ້ອງກວດກາຢາສູບນໍາເຂົ້າ | ຢາສູບນຳເຂົ້າ ຕ້ອງໄດ້ຮັບການກວດກາໂດຍເຈົ້າໜ້າທີ່ສາທາລະນະສຸກ ທີ່ດ່ານນຳເຂົ້າ | ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີການກວດກາ | ກະຊວງ ສາທາລະນະສຸກ | ເພື່ອຮັບປະກັນວ່າຢາສູບນຳເຂົ້າ ປະຕິບັດຕາມເງື່ອນໄຂທີ່ໄດ້ລະບຸໂດຍກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | ກົດໝາຍ ວ່າດ້ວຍ ການຄວບຄຸມຢາສູບ (ສະບັບປັບປຸງ) ເລກທີ 09/ສພຊ, ລົງວັນທີ 16 ພະຈິກ 2021 | 9999-12-31 | ສິນຄ້າ |
# | Process name | Process short name | ການດໍາເນີນການດ້ານການຄ້າ |
---|
ກະລຸນາປະກອບຄວາມຄິດເຫັນຂອງທ່ານຂ້າງລຸ່ມນີ້ ແລະຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງເນື້ອຫາຂອງພວກເຮົາ.